Lukšić u utorak u Šangaju preuzima brod „21. maj“

Bez autora
Aug 26 2012

Crnogorska delegacija na čelu sa premijerom Igorom Lukšićem u nedjelju putuje u Šangaj gdje će u utorak 28. avgusta preuzeti brod „21. maj“, koji je za Crnogorsku plovidbu izgradilo Šangajsko brodogradilište u saradnji sa Poly Grupom. Premijer će na svečanosti primopredaje kumovati ovom drugom brodu koji je za Crnogorsklu plovidbu izgrađen u Kini. Brod koji će u utorak zaploviti isti je kao brod „Kotor“ koji je takođe iz Šangaja sredinom januara preuzet i krenuo u komercijalnu eksploataciju – nosivosti je 35.000 tona, dužine 182, a širine 28 metara. Gradnja oba broda koštala je 47,4 miliona eura, a finansirana je kreditom kineske Eksim banka. Brod „21. maj“ će odmah nakon preuzimanja biti izdat, odnosno angažovan. Crnogorska delegacija će se tokom višednevne radne posjete Kini u Pekingu sastati i sa potpredsjednikom Državnog savjeta NR Kine Hui Liangyu, ali i razgovarati o gradnji auto-puta Bar-Boljare, drugog bloka TE Pljevlja, Maoču, izgradnji hidroelektrana na Morači i Komarnici.

Lukšić u utorak u Šangaju preuzima brod „21. maj“Crnogorska delegacija na čelu sa premijerom Igorom Lukšićem u nedjelju putuje u Šangaj gdje će u utorak 28. avgusta preuzeti brod „21. maj“, koji je za Crnogorsku plovidbu izgradilo Šangajsko brodogradilište u saradnji sa Poly Grupom.

Premijer će na svečanosti primopredaje kumovati ovom drugom brodu koji je za Crnogorsklu plovidbu izgrađen u Kini.

Brod koji će u utorak zaploviti isti je kao brod „Kotor“ koji je takođe iz Šangaja sredinom januara preuzet i krenuo u komercijalnu eksploataciju – nosivosti je 35.000 tona, dužine 182, a širine 28 metara.

Gradnja oba broda koštala je 47,4 miliona eura, a finansirana je kreditom kineske Eksim banka.

Brod „21. maj“ će odmah nakon preuzimanja biti izdat, odnosno angažovan.

Crnogorska delegacija će se tokom višednevne radne posjete Kini u Pekingu sastati i sa potpredsjednikom Državnog savjeta NR Kine Hui Liangyu, ali i razgovarati o gradnji auto-puta Bar-Boljare, drugog bloka TE Pljevlja, Maoču, izgradnji hidroelektrana na Morači i Komarnici…

Premijer sa saradnicima razgovaraće sa predstavnicima Poly Tech, između ostalog, i oko gradnje crnogorskog auto-puta, sa predstavnicima Gezhouba Group International Engineering Co. Ltd oko valorizacije potencijala Maoča, kao i izgradnje drugog bloka Termoelektrana Pljevlja, zašto su Kinezi pokazali interesovanje.

Crnogorska delegacija sastaće se i sa predstavnicima Sinohydro corporation limited koja je zainteresovana za izgradnju hidroelektrana na Morači i Komarnici.

Premijer će razgovarati i sa predsjednikom Exim banke Li Ruogu, banke koja je dala kredite Crnoj Gori za gradnju brodova.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik